udruga@angelus.ba       ++387 (0)63 820-370

Anadolu Agency (AA) za Balkan objavila vijest o donaciji udruzi Angelus

U povodu 3. decembra, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, TIKA je osigurala logopedski set potreban u sklopu razvoja terapijskih aktivnosti za djecu s oštećenjem govora i sluha. Agencija za saradnju i koordinaciju Republike Turske (TIKA) donirala je logopedski set centru Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama Angelus u općini Domaljevac-Šamac, u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Opširnije: Anadolu Agency (AA) za Balkan objavila vijest o donaciji udruzi Angelus

VEČERNJI LIST: Članovi Udruge “Angelus” iz Domaljevca - šampioni inkluzije

Zbog podatka kako se oko 40 posto stanovništva u BiH izjasnilo kako ne želi da njihova djeca budu u istom razredu s djecom koja imaju poteškoća u razvoju, Fond UN-a za djecu (UNICEF) u BiH, u suradnji s Izaslanstvom EU u BiH, organizirao je natječaj za one koji su dali značajan doprinos da se djeca u njihovoj okolini razvijaju do svog punog potencijala.

Opširnije: VEČERNJI LIST: Članovi Udruge “Angelus” iz Domaljevca - šampioni inkluzije

Vrijedna donacija od Diplomatskog zimskog bazara

Udruga Angelus je dobitnik vrijedne donacije u iznosu od 5.000 KM. Sredstva su dobijena od Diplomatsko zimskog bazara. Riječ je o inicijativi supruga veleposlanila u Sarajevu. U Sarajevu postoji već duga tradicija da supruge veleposlanika organiziraju bazar i na taj način prikupljaju novac koji dodijeljuju udrugama koje skrbe o mladima i djeci s posebnim potrebama. Ove godine među dobitnicima donacije iz tog fonda je i naša Udruga. Događaj sa press konferencije kada s urečene vrijedne donacije medijski je popratila Anadolu Agencije čiji tekst objavljujemo u nastavku.

Opširnije: Vrijedna donacija od Diplomatskog zimskog bazara