udruga@angelus.ba       ++387 (0)63 820-370
 

Nova vrijedna donacija Udruzi Angelus

Udruga Angelus je osigurala nova sredstva za svoje nove projekte. Cjelovit program Udruge Angelus naziva "Uređenje dvorišta dnevnog centra Angelus" ima visok proračun budući da je lokacija nekadašnje škole u Grebnicama bila zapuštena i neuvjetna. Velika površina bez uređenog pristupnog puta i parkinga. Neosvjetljen prilaz objektu, ali i manjak sadržaja za potrebe edukacije i tretmana štićenika Udruge Angelus bili su dovoljan razlog da Upravni odbor pokrene aktivnosti na uređenju istog.

Zbog visoke cjene projekta isti je podjeljen u više faza i Udruga još od 2019. godine pokušava osigurati sredstva kako bi uredila dvorište svog Dnevnog centra i na taj način stvorila bolje uvjete za sve korisnike centra. Za djecu, za roditelje, defektologe i sve druge koji posjećuju naš Dnevni centar.

Sa osiguranjem sredstava ide jako teško. Postojala su obećanja o konkretnoj pomoći koja su se u najčešćem slučaju izjalovila. Jer u našem društvu je očito sve preče nego su to djeca s poteškoćama u razvoju. Došlo je vrijeme kada moramo biti sretni da nam se ne odmaže, ako nam se već ne može pomoći. A znalo je biti svega. Unatoč silnim problemima, opstrukcijama i gledanjima ispod oka na sve naše aktivnosti Upravni odbor je motiviraniji nego ikad uspio u svojim planovima i kroz godine korak po korak polako se približava svom cilju. A konačni cilj je stavljanje u fiunkciju cijele lokacije.

Već smo objavili na našim stranicama realizirane aktivnosti koje smo proveli tijekom ljeta 2023. godine. Uređen je parking za korisnike centra i postavljena je pješačka staza od ulaza na lokaciju pa sve do pred sami ulaz u objekat Dnevnog centra.

Ovom aktivnošću realizacija našeg cjelovitog projekta nije stala. Osigurana su nova sredstva i na proljeće, čim to vremenski uvjeti budu dozvoljavali, krećemo s novim aktivnostima na uređenju našeg dvorišta. U planu je izgradnja senzoričkog parka za djecu. Izgradnja parka za zabavu i igranje te zemljano uređenje preostalih površina sa hortikulturnim uređenjem. Također, ako inflatorna kretanja ne uzmu svoje i ako bude dovoljno sredstava u planu je i asfaltiranje prilaznog puta. Za sve ove aktivnosti, po sadašnjem troškovniku, Upravni odbor Udruge je osigurao sredstva. Za ovu namjenu sredstva su osigurana preko Javnog poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

dodjela ugovora zajednicka

Udruga je aplicirala svojim projektom i kvalitetom projekta zavrijedila je naklonost donatora da nas uvrsti na listu kandata koji su ispunili uvjete iz natječaja. Svečano potpisivanje Ugovora i dodjela Ugovora korisnicima sredstava upriličena je u Vitezu. Predsjednik udruge Petar Dujmenović nazočio je potpisivanju ugovora u Vitezu čime je otpočela nova etapa realizacije projekta Udruge Angelus.

Treba istaći da je Općina Domaljevac-Šamac na čelu s općinskim načelnikom Stjepanom Piljićem dala potporu našem projektu pri čemu su se djelatnici Općine stavili na raspolaganje Udruzi Angelus kako bi projekt bio pripremljen što kvalitetnije.

dodjela ugovora

Budući da se projekt realizira na otvorenom potrebni su prikladni vremenski uvjeti. Početak radova se očekuje u ožujku iduće godine ili kasnije kada će nakon kišnog perioda biti moguće izvoditi zemljane radove koji dominiraju u realizaciji ovog projekta.

Udruga Angelus

 

Prijatelji iz njemačkog Dunningena nisu ni ove godine zaboravili udrugu Angelus

I ove godine prijatelji udruge Angelus iz Dunningena, Savezna Republika Njemačka, osigurali su vrijednu donaciju za našu djecu. Volonteri iz organizacije Ibichhof nisu posustali prikupljati sredstva ni u vrijeme pandemije koronavirusa. Ovi vrijedni i nadasve humani ljudi i ove godine su se potrudili razvaseliti sve nas u udruzi Angelus. Njihova donacija od 10.000 eura više je nego vrijedna, što udruženje Ibichhof svrstava u najveće donatore naše udruge.

Opširnije: Prijatelji iz njemačkog Dunningena nisu ni ove godine zaboravili udrugu Angelus

I ove godine vrijedna donacija Udruzi Angelus od strane Diplomatskog zimskog bazara

I ove godine udruženje Diplomatic Winter Bazaar iz Sarajeva potpomoglo je djecu iz udruge Angelus. Podsjetimo, "Diplomatski zimski bazar" je humanitarna organizacija diplomatske zajednice u BiH koja svojom aktivnošću svake godine osigura značajna sredstva i ista transferira u humanitarne svrhe diljem Bosne i Hercegovine. Prioritetno pomažu djecu s poteškoćama u razvoju i projekte koji su vezani za rad s djecom i mladima.

Organizacijski odbor Diplomatskog zimskog bazara je na konferenciji za tisak, održanoj u utorak 07. ožujka 2023. godine, u Sarajevu objavio kako su u protekloj godini prikupili 234.000 KM. Sav iznos je podijeljen organizacijama i udruženjima u BiH koja rade s djecom i mladima.

Udruga Angelus je svojim projektom i ove godine zavrijedila pažnju Diplomatskog zimskog bazara te je od DWB nagrađena s donacijom od čak 12.000 KM.

Predsjednik udruge Petar Dujmenović sudjelovao je na tiskovnoj konferenciji u Srajevu kojom prigodom mu je uručen (simbolični) ček koji potvrđuje donaciju udruzi Angelus. Nakon tiskovne konferencije potpisani su ugovori, a novac će biti ubrzo uplaćen na račun Udruge Angelus.

dwb sarajevo 2023

Ovo je za Udrugu Angelus najznačajniji iznos do sada koji je od strane DWB dodijeljen našoj udruzi. Riječ je o značajnom iznosu (12.000 KM) koji će uvelike olakšati poslovanje udruge. U ovu godinu ulazimo daleko rasterećeniji jer smo vrlo blizu da uz ostale donacije zatvorimo financijsku konstrukciju u pogledu osiguranja sredstava za plaće defektologa koje Udruga Angelus angažira u svom Dnevnom centru.

Ovom prigodom Udruga Agelus se zahvaljuje svi članovima diplomatskog udruženja Diplomatic Winter Bazaar iz Sarajeva na ovoj vrijednoj donaciji.

Udruga Angelus